Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Welk hondenvoer voor Jack Russell Terriër?

De Jack Russell Terriër is een klein hondenras. De terriër is van origine een jachthond die ooit werd gefokt om de vos uit zijn hol te jagen tijdens de vossenjacht. De Jack Russell Terriër heeft baat bij gezond hondenvoer: overgewicht ligt bij dit hondenras op de loer. Ook voldoende beweging kan helpen uw Jack Russell Terriër gezond en fit te houden. Maar welk hondenvoer is voor de Jack Russell het beste? We vertellen u graag wat het ideale hondenvoer is voor deze viervoeter.

De Jack Russell Terriër & gezonde voeding

De Jack Russell Terriër heeft baat bij een gezonde leefstijl. Natuurlijk geldt dit voor alle honden, maar de Jack Russell heeft de neiging om te dik te worden. Overgewicht bij honden brengt een groot scala aan gezondheidsproblemen mee. Denk aan hart- en longproblemen, gewrichtsklachten en diabetes. Om dit te voorkomen is gezond hondenvoer erg belangrijk voor de Jack Russell Terriër. Dit hondenras is vrij klein: de schofthoogte is gemiddeld tussen de 25 en 30 centimeter. Hierdoor neemt de kans op overgewicht nog meer toe. Zet daarom in op gezonde voeding in combinatie met voldoende lichaamsbeweging. Zo houdt u uw Jack Russell Terriër fit.

Ontvang 5% korting

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang eenmalig een kortingscode per e-mail.

Er is tegenwoordig veel keuze op het gebied van hondenbrokken. Hierdoor kan het zijn dat u niet precies weet welk hondenvoer u uw Jack Russell Terriër het beste kunt geven. We gaan hier daarom graag dieper op in.

Is graanvrij hondenvoer geschikt voor mijn Jack Russell?

Veel hondenbaasjes vragen zich af of graanvrij hondenvoer geschikt is voor hun Jack Russell Terriër. Graanvrij hondenvoer is heel gezond. Jack Russells die geen overgevoeligheid hebben voor bepaalde granen of gluten hoeven echter niet graanvrij te eten. Een voordeel van graanvrij hondenvoer is wel dat het vaak beter uitgebalanceerd is. Sommige soorten hondenvoer bestaan uit relatief weinig vlees en worden voornamelijk opgevuld met (goedkope) granen van discutabele kwaliteit. In het graanvrije hondenvoer dat u in onze online dierenspeciaalzaak kunt kopen is veel dierlijk eiwit van hoge kwaliteit gebruikt. Een dieet met veel vlees komt dicht in de buurt bij het voorouderlijk dieet van de hond.

Hondenvoer met veel dierlijk eiwit zorgt ervoor dat de spiermassa van uw Jack Russell Terriër op peil blijft. Hondenbrokken met weinig koolhydraten kunnen daarnaast helpen om het gewicht van uw Jack Russell Terriër op peil te houden. Vaak bevat graanvrij hondenvoer ook minder koolhydraten dan regulier hondenvoer. Dit is echter niet altijd het geval.

GRATIS VERZONDEN!
Naturis graanvrij hondenvoer Kalkoen 15 kg
€ 72,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Natural Health gestoomd graanvrij hondenvoer Carnivore Turkey 395 gram
€ 2,79
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Natural Health gestoomd graanvrij hondenvoer Carnivore Salmon 395 gram
€ 2,79
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Natural Health gestoomd graanvrij hondenvoer Carnivore Chicken 395 gram
€ 2,79
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Natural Health gestoomd graanvrij hondenvoer Carnivore Beef 395 gram
€ 2,79
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!

Welk voer is het beste voor de Jack Russell Terriër?

Er zijn meerdere soorten hondenvoer passend voor de Jack Russell Terriër. We lichten graag enkele typen hondenbrokken uit waar de Jack Russell veel baat bij heeft.

  • Canagan Grain Free Small Breed Chicken: Het hondenvoer van Canagan is van zeer hoge kwaliteit. Deze specifieke soort is volledig graanvrij en speciaal ontwikkeld voor kleinere hondenrassen zoals de Jack Russel Terriër. Het voer bevat een hoog aandeel vlees, aangevuld door onder meer zoete aardappel, zeewier en essentiële vetzuren. Dit voer valt doorgaans zelfs bij kieskeurige Jack Russell Terriërs uitstekend in de smaak.
  • Acana Heritage Puppy Small Breed: Bent u op zoek naar goed puppyvoer voor uw jonge Jack Russell Terriër? Dan kunnen wij dit voer van Acana van harte aanbevelen. Het voer is ontwikkeld voor pups van de kleinere hondenrassen. Het bestaat voor een groot deel uit dierlijke eiwitten en gezonde vetten om uw puppy de allerbeste start te geven.
  • Profine Adult Small Breed Chicken & Potatoes: Ook deze hondenbrokken zijn ontwikkeld voor de kleinere hondenrassen. Jack Russel Terriërs zijn doorgaans dol op voer waarin veel vlees verwerkt is. Wanneer dit vlees dan ook nog eens van uitmuntende kwaliteit hebt, weet u zeker dat u uw viervoeter iets gezonds voorschotelt. Door voor hondenvoer voor kleine rassen te kiezen zal uw Jack Russell Terriër minder snel overgewicht ontwikkelen dan op regulier hondenvoer.
  • Naturea Naturals Adult Small Breed Tuna: Dit hondenvoer is met zorg samengesteld voor kleine hondenrassen als de Jack Russell Terriër. Het bestaat voor ruim 43% uit dierlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit, in dit geval vers gevangen tonijn. Het hondenvoer is vrij van maïs, tarwe, soja en gluten. Voert u graag volledig natuurlijk hondenvoer? Dan is Naturea een uitstekende keuze.
  • Greenheart Small Breeds: Deze glutenvrije voeding bevat een hoog aandeel vis en kip. Het is heel geschikt voor de Jack Russell Terriër die last heeft van glutenallergie. Zalmolie zorgt voor wat gezonde vetten. Ook dit voer is passend voor kleinere hondenrassen.
  • Natural Health Adult Lam Small Bites: Dit hondenvoer is passend als u het risico op allergieën bij uw Jack Russel laag wilt houden. Lamsvlees is minder allergeen dan rundvlees, varkensvlees of kip. Daarnaast bevat dit natuurlijke hondenvoer geen gluten.

Welke hondenbrokken zijn nog meer goed voor mijn Jack Russel Terriër?

In principe raden wij aan om de Jack Russell Terriër hondenvoer te geven dat speciaal is ontwikkeld voor kleinere hondenrassen. Dit is echter geen verplichting: regulier hondenvoer kan ook prima worden gegeven, mits in de juiste verhoudingen. Door voer voor kleine hondenrassen te voeren beperkt u echter de kans op overgewicht bij uw Jack Russell Terriër. Al het hondenvoer dat u in onze webwinkel vindt is bijzonder gezond. Kies de hondenbrokken uit die bij de situatie van uw hond passen. U kunt een seniore Jack Russell Terriër prima senior hondenvoer geven.

Zorgt u daarnaast voor voldoende beweging? Dan houdt u uw Jack Russell Terriër optimaal gezond. Wilt u uw viervoeter verwennen met een lekker tussendoortje? Kies dan voor gezonde hondensnoepjes, botten, kauwvlees of hondenkoekjes uit onze webshop.