Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Soorten hondenvoer

Hondenvoer  klinkt misschien als iets heel simpels, maar er zijn veel soorten hondenvoer op de markt die allemaal hun eigen voordelen hebben. Alleen in de webshop van Huisdierenbazaar vindt u al een enorm aanbod aan gespecialiseerd hondenvoer. Sommige van deze soorten hondenvoer zijn bedoeld voor specifieke hondenrassen of honden met gezondheidsproblemen. Weet u door al deze keuzemogelijkheden niet zo goed welk hondenvoer u het beste voor uw huisdier kunt kiezen? Dan zetten we graag even alle soorten voor u op een rij om u te helpen het perfecte hondenvoer voor uw hond uit te zoeken.

Waarom zijn er verschillende soorten hondenvoer?

Niet iedere hond heeft dezelfde voedselbehoefte. Eigenlijk is dat net zo als bij mensen. Actieve honden hebben ander hondenvoer nodig dan een schoothondje dat vooral binnen zit. En bij bepaalde ziektes kan de eerste stap op weg naar genezing een wijziging in het voedingspatroon zijn. Daarnaast moeten puppy’s en jonge honden nog groeien en daarom hebben ze hele andere behoeften dan oudere honden als het op voeding aankomt. Het is daarom een goede zaak om uw hond niet zijn hele leven lang hetzelfde eten te geven, maar zijn voedingsbehoefte en zijn gezondheid in de gaten te houden. Bij mensen kan die behoefte door de jaren heen immers ook veranderen.

Als u op zoek bent naar goed hondenvoer , dan zit u bij Huisdierenbazaar goed. We verkopen alleen maar goed hondenvoer van internationaal gewaardeerde merken als Riverwood , Carocroc , Prins , Canagan , Greenheart , Smølke Acana en Orijen . Sommige van deze merken hebben ook speciaal hondenvoer in de aanbieding, zoals natuurlijk hondenvoer hypoallergeen hondenvoer of  dieetvoer voor honden met bepaalde gezondheidsproblemen. Alle merken uit ons assortiment maken hondenvoer dat zoveel mogelijk op de natuurlijke voedingsbehoefte van uw hond aansluit. Zo zitten er zo min mogelijk toevoegingen in het voer waar uw hond eigenlijk helemaal niet zoveel aan heeft, zoals bij veel soorten  goedkoop hondenvoer wel het geval is om de kosten te drukken.

Ontvang 2.500 spaarpunten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang eenmalig spaarpunten.

Hondenvoer zonder graan

Een van de goedkope ingrediënten die vaak aan hondenvoer toegevoegd wordt is graan. Kijk maar eens op het goedkope hondenvoer in de supermarkt: vaak is graan een van de bestanddelen in het voer. Het gebruik van graan is te begrijpen, omdat graan een goedkoop en effectief bindmiddel is dat ervoor zorgt dat  hondenbrokken hun compacte vorm behouden. Voor uw hond is graan echter helemaal niet zo goed. Er zijn honden die prima tegen graan kunnen, maar omdat graan niet iets is wat honden van nature eten, houden veel honden maagklachten over aan het eten van graan.

Is uw huisdier een van die honden? Dan kan het een slim idee zijn om over te stappen op graanvrij hondenvoer . Bij Huisdierenbazaar hebben we een heel ruim aanbod aan hondenvoer zonder granen . In plaats daarvan vindt u in dit hondenvoer ingrediënten die uw hond in het wild ook graag eet. De belangrijkste daarvan is vlees. Dat is ook te zien aan de namen van sommige merken die graanvrij hondenvoer aanbieden, zoals  Carnis en Carnilove . Honden met een allergie voor tarwegluten of andere bestanddelen van granen kunnen hier zonder problemen van eten. En juist omdat er zoveel dierlijke producten in zitten, is de kans dat ze het lekker vinden groot.

Nieuw
Amanova Dog Adult Delicious Lamb Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Delicious Lamb Grain Free 100 gram
€ 1,56
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Tasty Salmon & Turkey Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Dieetvoer voor honden

Mensen eten dieetproducten meestal om af te vallen. Bij honden kán dat ook het geval zijn, overgewicht kan namelijk leiden tot diabetes of overmatige belasting van de gewrichten, maar in de eerste plaats is dieetvoer voor honden vooral gericht op het verbeteren van de gezondheid. Bij ons vindt u daarom onder meer dieetvoer voor honden met huid- en vachtproblemen , dieetvoer voor honden met diabetes dieetvoer voor honden met overgewicht en dieetvoer voor honden met een allergie Prins hondenvoer is bijvoorbeeld vaak gericht op gezonde voeding, maar ook het hondenvoer van  Canagan of  Naturea Naturals ondersteunt de gezondheid van uw hond.

Zet uw hond nooit zomaar aan dieetvoer. Uw hond heeft namelijk alleen iets aan dit voer als hij ook daadwerkelijk aan de gezondheidsproblemen lijdt waar dit voer een oplossing voor is. Normaal gesproken schotelt u uw hond dus alleen dieetvoer voor als hij ziek is of overgevoelig voor bestanddelen in ander hondenvoer. Uw dierenarts is daar doorslaggevend in. Die zal uw hond dieetvoer voorschrijven wanneer dit nodig is.

GRATIS VERZONDEN!
Prins ProCare Diet Pressed Mobility 12 kg
€ 72,77
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
Prins ProCare Diet Pressed Skin Support 12 kg
€ 70,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Prins ProCare Croque Dieetvoeding Weight Reduction & Diabetic 3 kg
€ 29,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Natvoer en droogvoer voor honden

Verder heeft u de keuze uit droogvoer of natvoer voor de hond . Droogvoer is bij de meeste mensen simpelweg bekend als hondenbrokken. De voedingsstoffen en calorieën in droogvoer zijn veel geconcentreerder dan in natvoer, waardoor een hond veel minder hondenbrokken nodig heeft om aan zijn voedselbehoefte te komen. Bovendien is droogvoer veel langer houdbaar dan natvoer, wat het voor u voordeliger maakt om voor de lange termijn hondenbrokken in te kopen.

Waarom bestaat er dan überhaupt natvoer? Allereerst heeft natvoer als voordeel dat er veel water in zit. Bij katten is dit van groter belang dan bij honden, omdat katten eerder de neiging hebben om te weinig te drinken dan honden. Verder vinden veel huisdieren natvoer lekkerder dan droogvoer. De grotere hoeveelheid vocht in natvoer versterkt de geur en de smaak van het voer, wat uw hond natuurlijk weet te waarderen. Lees onze pagina over  natvoer en droogvoer mengen als u dit overweegt, want dan weet u waar u op moet letten. Afwisselend hondenbrokken en natvoer serveren is natuurlijk een mooie tussenoplossing.

Nieuw
Amanova Dog Adult Delicious Lamb Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Delicious Lamb Grain Free 100 gram
€ 1,56
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Tasty Salmon & Turkey Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Soorten hondenvoer online kopen

Alle hierboven genoemde soorten hondenvoer zijn online te koop bij Huisdierenbazaar. We verkopen uitsluitend hondenvoer dat goed is voor uw huisdier, maar we bieden u natuurlijk graag persoonlijke hulp als uw hond speciaal voer of dieetvoer nodig heeft. U kunt uw  hondenvoer online kopen in onze webshop, maar ook langskomen bij onze winkel in De Rijp voor persoonlijk advies en diepvriesvoer, dat we niet kunnen versturen.