Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Light hondenvoer

Als mensen te dik dreigen te worden, stappen ze over op “light” eten en drinken. Light hondenvoer heeft min of meer hetzelfde doel. Het gewicht van honden met een neiging tot overgewicht wordt hiermee op peil gehouden en ook honden die geen heel actief leven hebben worden zo minder dik. Bij Huisdierenbazaar hebben we een breed assortiment aan light  hondenvoer van de beste merken. Hiermee wordt het bevorderen van de gezondheid en de levensstijl van uw hond een stuk makkelijker, omdat deze fabrikanten weten hoe ze voer maken dat uw hond lekker vindt.

Welke honden hebben light hondenvoer nodig?

Overgewicht kan bij honden net zoveel problemen opleveren als bij mensen. Er zijn ziektes die aan overgewicht gerelateerd zijn, zoals diabetes, maar een te zwaar lijf oefent ook extra gewicht uit op de spieren en gewrichten van uw hond. Daarnaast kan de spijsvertering van uw hond onder zijn overgewicht lijden. Om te voorkomen dat u uw hond  dieetvoer voor honden met overgewicht of  dieetvoer voor honden met diabetes moet voorschotelen is het nog altijd beter om zijn voeding goed op zijn levensstijl en de daarbij behorende voedselbehoefte af te stemmen. Zo bent u overgewicht voor.

Dat betekent niet dat light hondenvoer altijd de beste keuze is. Als uw hond een actief leven heeft, beweegt hij de calorieën die hij van normaal hondenvoer binnenkrijgt er wel af. We hebben zelfs  hondenvoer voor actieve honden in het assortiment. In de meeste gevallen gaat dit om  geperst hondenvoer dat een hoge concentratie aan voedingsstoffen heeft. Geeft u dit soort voer aan honden die niet heel actief zijn en liever in huis luieren, dan zal de hond binnen de kortste keren te dik zijn. In zo’n geval is light hondenvoer een goede manier om zijn gewicht op peil te houden.

Wanneer stap ik over op light hondenvoer?

Wanneer u precies overstapt op light hondenvoer hangt van het gedrag van uw hond af, al is het niet verstandig om een puppy al light hondenvoer te geven. Zelfs bij rustigere hondenrassen als de Engelse buldog, de shi tzu en de Pekingees zijn puppy’s relatief actief en bovendien zijn jonge honden nog volop in ontwikkeling. In deze fase van het leven kunt u uw hond beter speciaal  hondenvoer voor puppy’s en jonge honden geven, zodat hij alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om uit te groeien tot een grote, sterke en gezonde hond.

Merkt u na een jaar of anderhalf à twee, als uw hond uitgegroeid is, dat uw hond liever thuis zit dan in beweging is? Of weet u dat al omdat u voor een rustig hondenras heeft gekozen? Dan kunt u overschakelen op light hondenvoer waar relatief weinig calorieën in zitten. Dat betekent niet dat de keuze die u in die fase maakt de rest van zijn leven de beste optie is. Veel honden gaan minder bewegen als ze ouder worden en dan wordt vanzelfsprekend hun energiebehoefte ook minder. Ook dan kunt u overstappen op light hondenvoer.

Beweegt uw hond minder omdat hij last heeft van zijn gewrichten? Dan kan het geen kwaad om eens met de dierenarts te overleggen of hij misschien  dieetvoer voor honden met gewrichtsproblemen nodig heeft. Artrose komt bijvoorbeeld vaak voor bij honden en dan hebben ze meer aan dit soort dieetvoeding . Dit hondenvoer heeft naast minder calorieën ook verschillende ingrediënten die gewrichtsklachten verlichten en ontstekingen remmen.

Welk light hondenvoer is bij Huisdierenbazaar te koop?

Er zijn verschillende  merken hondenvoer die light hondenvoer in het assortiment hebben. Dit  soort hondenvoer zult u niet snel in de supermarkt om de hoek tegenkomen, maar bij Huisdierenbazaar hebben we een breed aanbod aan light hondenvoer van verschillende merken. Het populaire  Prins heeft in zijn  Prins ProCare lijn ook speciale “Low Calorie” hondenbrokken met een laag vetgehalte en extra veel voedingsvezels. Ook  Canagan heeft een complete lijn light hondenvoer met natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor de gewrichten van uw hond. Dit light hondenvoer is vooral gericht op oudere honden en gesteriliseerde honden, die relatief vaak light voer nodig hebben.

Andere merken waarvan wij light hondenvoer aanbieden zijn Acana , Profine Naturea Naturals en Greenheart . Bij Greenheart hondenvoer is zelfs vrij eenvoudig te zien bij welk activiteitenniveau het hondenvoer precies hoort, omdat het merk termen als “Medium Energy” en “Optimal condition” in de namen van het voer verwerkt. Net als alle andere merken in ons assortiment is de samenstelling van het hondenvoer van deze fabrikanten volledig afgestemd op de voedselbehoefte die honden van nature hebben. Dat betekent onder meer dat er zoveel mogelijk vlees en natuurlijke ingrediënten in zitten. Toevoegingen waar uw hond zelf niets aan heeft zijn tot een minimum beperkt.

Light hondenvoer online kopen

Zoals gezegd is light hondenvoer niet zomaar overal te vinden. In de supermarkt zult u eerder op  goedkoop hondenvoer stuiten dat voor de massaproductie gemaakt is. Het light hondenvoer in ons assortiment is zorgvuldig samengesteld door de fabrikanten en daarom goed voor uw hond als hij een lagere energiebehoefte heeft dan actieve honden of als hij moet afvallen. In dat laatste geval is light hondenvoer een betere optie dan simpelweg minder voer geven, omdat hij met light hondenvoer toch nog alle voedingsstoffen binnenkrijgt die zijn lichaam nodig heeft.

Wilt u een actievere levensstijl bevorderen bij uw hond? Dan vindt u bij ons naast light hondenvoer ook verschillende  hondenspeeltjes waar hij lekker mee kan spelen, zowel  binnenspeelgoed als buitenspeelgoed . Ook hebben we hoogwaardige  looplijnen waarmee u een goed stuk kunt gaan wandelen met uw hond.