Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Welk merk kattenvoer kies ik voor mijn kat?

Kattenvoer  komt in alle soorten en maten. U heeft als katteneigenaar dan ook enorm veel keuze als het aankomt op kattenvoer. Dat is fijn, maar soms is het ook een beetje intimiderend. Met al die verschillende merken is het wel lastig om ‘het beste kattenvoer’ te kiezen. U zit dus wellicht met de vraag ’welk merk kattenvoer kies ik voor mijn kat?’

Zo veel katten, zo veel behoeftes

We beginnen maar direct met een lekkere dooddoener: elke kat heeft zijn eigen behoeftes, waardoor het vrijwel onmogelijk is één merk als ‘het beste’ aan te wijzen. Katten zijn van nature erg kieskeurig in hun eten, waardoor het kan dat de ene kat smult van een merk kattenvoer terwijl de andere het liever laat staan. Smaak en geur zijn belangrijke factoren, maar natuurlijk ook de ingrediënten. Sommige katten hebben nu eenmaal bijzondere aandacht nodig als het gaat om hun voedsel, in de vorm van speciaal voer of dieetvoer, terwijl andere prima toe kunnen met normaal ‘adult’ kattenvoer.

Bij Huisdierenbazaar.nl kunnen we gelukkig in al die behoeften voorzien. Wij hebben  kattenvoer voor alle katten in huis. Als uw kat een allergie heeft, gezondheidsklachten of net geopereerd is, kunt u bij ons kattenvoer kopen dat aansluit op de behoeften van uw kat. Het merk  Prins maakt bijvoorbeeld gespecialiseerd dieetvoer voor katten met blaasproblemen dieetvoeding voor katten met artrose en nog veel meer. Bij de  speciale voeding van Smølke vindt u  hypoallergeen kattenvoer en kattenvoer voor katten die gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Zo zijn er wel meer merken die speciale kattenvoeding maken.

In het algemeen valt er wel wat te zeggen over de kwaliteit van kattenvoer. Het is duidelijk dat kattenvoer van een gerenommeerd merk uit een  dierenspeciaalzaak van hogere kwaliteit is dan het meeste kattenvoer uit de supermarkt. Het gaat hier vooral om de verhouding van de ingrediënten. Zo bevat goed kattenvoer een veel hoger percentage vlees en dierlijke bijproducten.  Goedkoop kattenvoer wordt vaak voor een groot deel gemaakt van graan. Tarwe is een goedkoop vulproduct dat zorgt voor mooie, stevige kattenbrokken, maar het heeft nauwelijks voedingswaarde voor katten. Hier kunt u dus op letten bij het kiezen van een merk.

Welke merken bevelen wij aan?

Bij Huisdierenbazaar.nl staan we achter alle merken die we verkopen. Anders zouden we ze natuurlijk ook niet verkopen. Hoewel we u zeker aanraden om wat verschillende merken uit te proberen en te kijken welke het beste bij uw kat past, zijn er wel een aantal merken waar wij zelf een voorkeur voor hebben. Zoals u kunt lezen in onze  top tien beste kattenbrokken zijn dit Riverwood , Orijen , Acana , Natural Health , Greenheart , CaroCroc , Canagan Smølke en Prins . Deze merken weten prijs en kwaliteit goed te balanceren en bieden een gezonde, volledige voeding voor uw kat.

De meeste goede  merken kattenvoer houden voornamelijk rekening met de natuurlijke voedingsbehoefte van katten. Ze letten hierbij op het feit dat katten carnivoren zijn en hun voedingsstoffen dus vooral uit vlees en dierlijke producten halen. Daarnaast worden groenten, zoals erwten of linzen, of licht verteerbare granen, zoals maïs, toegevoegd voor stevigheid en vitaminen. Behalve de natuurlijke behoeften van uw kat, houden veel merken ook rekening met de rest van de natuur. Zo houdt Greenheart nauwlettend zijn ecologische voetafdruk in de gaten en gebruiken ze bio-afbreekbaar materiaal voor de verpakkingen. Het merk  Schesir maakt zelfs volledig biologisch kattenvoer .

Wie geeft om de natuur, kan er ook voor kiezen om kattenvoer te halen dat in Nederland geproduceerd wordt. Dat vermindert natuurlijk vervuiling door het vervoer. Verder weet u met Nederlandse merken ook zeker dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen die de Nederlandse overheid aan dierenvoer stelt. Een paar Nederlandse merken zijn CaroCroc, Smølke (ondanks de Scandinavisch klinkende naam) en Prins. Dat zegt natuurlijk niet dat andere merken slechter zijn. Ook in veel andere landen gelden strenge eisen en merken als Orijen en Acana gebruiken alleen locale producten, om zo ook hun vervoer tot een minimum te beperken.

Dus welk merk moet ik nu kiezen?

Het is dus duidelijk dat het niet te doen is om een ‘beste’ merk aan te wijzen. We durven te beweren dat het kattenvoer van onze dierenspeciaalzaak beter is dan dat van de gemiddelde supermarkt en staan achter alle producten die we verkopen. We hebben kattenvoer voor alle katten in de aanbieding en laten u bepalen welke het beste bij uw kat past. Wel geven we uitgebreid informatie over alle merken in ons assortiment in onze huisdierenencyclopedie . Mocht u dus twijfels hebben over een merk, of juist nieuwsgierig zijn, dan kunt u de pagina(s) over dit merk lezen in onze encyclopedie.

Daarnaast kan de zoekfunctie van onze webshop helpen bij het vinden van het juiste kattenvoer voor uw huisdier. Typt u bijvoorbeeld ‘kitten’ in, dan krijgt u al het kattenvoer te zien dat geschikt is voor kittens. Dit werkt uiteraard ook voor termen als ‘hypoallergeen’ of ‘gesteriliseerd’. Mocht uw kat dus speciale voeding nodig hebben, dan is die vrij makkelijk op deze manier te vinden. We hebben ook verschillende merken, zoals Canagan en Schesir, die zowel  natvoer als droogvoer maken. Mocht u een van deze twee merken uitkiezen, dan kunt u dus gemakkelijk natvoer en kattenbrokken afwisselen.

Komt u er echt niet uit, of ziet u door de bomen het bos niet meer en wilt u persoonlijk advies? Dan kunt u natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice. Daar helpen we u graag verder.